• 1404/08/30
  • - تعداد بازدید: 135
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع)

تداخل مصرف آنتی بیوتیک ها و مواد غذایی

مسئول تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع) اعلام کرد که بسیاری از افراد برای درمان و رفع علائم بیماری ناگزیر به استفاده از دارو هستند. مصرف هر دارو دارای اصولی می باشد که در صورت رعایت نشدن، نتیجه دلخواه حاصل نمی‌شود. نه تنها برخی داروها بر روی داروهای دیگر اثر دارند، بلکه غذاها و نوشیدنی‌هایی که ما مصرف می کنیم، نیز ممکن است بر عملکرد دارو در بدن تأثیر داشته باشند.

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع)، دکتر «محسن امیدی» با اشاره به آنتی‌بیوتیک‌ها به عنوان داروهایی که رشد باکتری‌ها را کند یا متوقف می‌کنند (مانند آمپی‌سیلین، آموکسی‌سیلین، تتراسایکلین و سفیکسیم) افزود: که مصرف برخی آنتی‌بیوتیک‌ها همراه با لبنیات اشتباه است، زیرا لبنیات به دارو متصل شده و در جذب آن در جریان خون اختلال ایجاد می‌کنند، به همین خاطر توصیه می‌شود از مصرف همزمان آن‌ها خودداری شود و بهتر است حداقل دو ساعت پیش و شش ساعت پس از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها از خوردن ماست، شیر، بستنی و سایر محصولات لبنی خودداری شود.

او افزود: بهتر است از مصرف همزمان مکمل‌های کلسیم و آهن و برخی آنتی‌بیوتیک‌ها پرهیز شود، زیرا این مکمل‌ها جذب آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش داده و اثر آن‌ها را کم می‌کنند؛ لذا توصیه می‌شود مکمل‌ها سه ساعت بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها مصرف شوند.

وی در ادامه بیان نمود: مواد غذایی دارای PH کمتر از ۷ (مانند غذای تند، سس‌ها، مرکبات، شکلات، نوشیدنی‌های گازدار و گوجه فرنگی) باعث افزایش اسید معده و تخریب برخی آنتی‌بیوتیک‌ها می‌شوند، بنابراین مصرف این مواد غذایی با افزایش ترشح اسید برای جذب این داروها مضر است. 

مسئول تغذیه بیمارستان هشدار داد مصرف بیش از اندازه آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند موجب اختلال در میکروبیوم‌های روده شده و نتیجه آن اسهال باشد و توصیه کرد که گنجاندن پروبیوتیک‌ها در رژیم غذایی می‌تواند به حفظ تعادل در باکتری‌های روده و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.

در پایان، دکتر «امیدی» افزود: مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها با تغییر در محیط روده منجر به کمبود ویتامین K می‌شود که برای انعقاد خون لازم است و از این رو خوردن مواد خوراکی سرشار از ویتامین K مانند سبزیجات پربرگ سبز تیره (اسفناج، کلم، بروکلی، کاهو)، روغن‌های گیاهی، انجیر، گوشت، پنیر و سویا در زمان مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها برای حفظ غلظت خون کمک‌کننده است.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 138669

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید