• 1398/06/02
  • - تعداد بازدید: 193
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آشنایی هرچه بیشتر کارکنان بیمارستان امیرالمومنین (ع) با اطفاء حریق

آشنایی هرچه بیشتر کارکنان بیمارستان امیرالمومنین (ع) با اطفاء حریق


زمان طلایی جهت اطفاء حریق 3 دقیقه می باشد

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع) کارشناس بهداشت حرفه ای این مرکز گفت: آتش سوزی جزء خطرناک ترین حوادث است و خسارت جانی و مالی عمده ای را به وجود می آورد . بیمارستان ها و مراکز پزشکی درمانی از مکان هایی هستند که هر ساله تعدادی از حوادث حریق در آنها رخ می دهد .

 
 

 آمنه فرج اله زاده گفت: از آنجا که ساکنین بیمارستان عموما افراد بیمار و ناتوان هستند که توانایی و آگاهی لازم برای نجات خود را ندارند ، آتش سوزی در این مراکز بیشتر از هر مکان عمومی دیگر می تواند باعث خسارت جانی شود . به علاوه به دلیل وجود دستگاه ها و تجهیزات گران قیمت و متعدد در بیمارستان ، آتش سوزی می تواند خسارت مالی گسترده ای را نیز در پی داشته باشد .

وی در تعریف حریق کفت :حریق عبارت است از سوختن شدید مواد سوختنی یا آتشی ناخواسته و یا از کنترل خارج شده که معمولا با دود و حرارت و نور همراه است. برای ایجاد حرق به 3 عامل سوخت / حرارت و اکسیژن نیاز می باشد و انواع حریقشامل  :کلاس A : مواد جامد که پس از سوختناز خود خاکتسر به جای می گذارند. مانند چوب ، پارچه ، کاغذ. کلاس B : مایعات قابل اشتعال مانند بنزین ، گازوئیل ، الکل کلاس C : گازهای قابل اشتعال مانند گاز بوتان کلاس D : فلزات سریعا اکسید شونده مانند سدیم ، منیزیم  کلاس E : حریق الکتریسیته مانند کابل های برق و کلاس F : روغن های خوراکی و آشپزی مانند روغن های آشپزخانه  کارشناس بهداشت حرفه ای بیمارستان امیرالمومنین (ع) استفاده صحیح و ایمن از تجهیزات اطفاء حریق در مراحل اولیه حریق (زمان طلایی جهت اطفاء حریق 3 دقیقه می باشد.) را راهکاری مطمئن برای کاهش ریسک حریق  عنوان کرد و افزود: تجهیزات اطفاء حریق شامل دو دسته قابل حمل دستی و ثابت می باشد .

فرج اله زاده توصیه کرد: به محض مشاهده آتش ،خونسردی خود را حفظ کنید، از همکاران و اطرافیان ، درخواست کمک کنید، در صورت در دسترس بودن آژیر خطر ، آن را به صدا در آورید ، تا افراد از منطقه حریق دور شوند، به طرف محل نصب کپسول های اطفاء حریق بروید و کپسول را از جایگاهش خارج نمائید و مطمئن شوید کپسول سالم و پر است ، در محیط بسته در موقعیتی باستید که از پشت سر ، راه فرار داشته باشید ، در فضای باز همیشه پشت به باد بایستید ، تا جایی که حرارت اجازه نزدیک شدن می دهد ( 2 تا 3 متری حریق ) بایستید و سپس : پلمپ را بکشید و پین را خارج کنید . اهرم عملکرد را فشار دهید (سرتان را در بالای شیر قرار ندهید خود را کنار کشیده و اهرم عملکرد را فشار دهید ) ریشه آتش را هدف بگیرید . بن آتش را به حالت جاروئی جارو کنید. تمام سطح آتش را عاری از شعله نمائید . از خاموش شدن کامل آتش اطمینان نمائید .

 

 وی اقدامات اولیه در هنگام مقابله با آتش را این گونه عنوان کرد : اداره آتش نشانی را خبر کنید. با وسایل موجود آتش را خاموش کنید درب و پنجره های محل آتش سوزی را ببندید اگر علت آتش سوزی برق است فورا برق را قطع کنید اگر با آتش سوزی بزرگ روبه رو شدید خود را به خطر نیاندازید و از آسانسور استفاده نکنید در حالیکه نرده ها را لمس می کنید از پله های اضطراری پایین روید درب های خروج را لمس کنید و از درب هایی که سردتر هستند خارج شوید در مسیر درب خروج اضطراری وسیله ای قرار ندهید.

 
 

این کارشناس بهداشت حرفه ای در پایان گفت: نکات مهم هنگام بروز حریق از جمله :هنگام بروز آتش سوزی در صورت گسترش آتش و عدم امکان مقابله کارکنان با آن از محل خارج و خود را نجات دهید در صورتیکه احتمال اطفاء حریق با یک خاموش کننده کم است 2 یا 3 نفر می تواند همزمان وارد عمل شوند در فضای بسته نباید اجازه بدهید آتش بین شما  و راه خروجی قرار بگیرد همیشه و در همه جا از مکان کپسول های محل کار خود باخبر باشید در صورت نزدیک شدن آتش به برق ، برق آن بخش را به سرعت قطع کنید .

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 9126
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید