نشست تخصصی کمیته علمی کنترل عفونت بیمارستان سوختگی امیرالمومنین (ع) شیراز؛ هماندیشی برای ارتقاء استانداردهای درمانی؛چالشها و راهکارها
اولین نشست کمیته علمی کنترل عفونت بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) با حضور اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هدف تبادل نظر و همفکری در جهت ارتقاء نظام کنترل عفونت در این مرکز برگزار شد. در این جلسه ضمن ارائه گزارشهای تخصصی در زمینه عفونتهای بیمارستانی، حساسیتهای دارویی و مصرف آنتیبیوتیک، اساتید دانشگاه بر لزوم رعایت استانداردها، تدوین برنامههای پیشگیرانه، مدیریت صحیح پسماند، ارتقاء زیرساختها و توجه به جنبههای حمایتی و مالی تاکید کردند. این نشست با هدف همافزایی علمی و عملی، راهکارهای بهبود فرآیندهای کنترل عفونت را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز آموزشی درمانی و پژوهشی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع)در ابتدای این نشست، دکتر رازی قنواتی، ریاست بیمارستان ، ضمن خوشامدگویی به اساتید و اعضای جلسه، گزارشی مبسوط از میزان عفونتهای بیمارستانی در این مرکز ارائه داد. متعاقباً، دکتر رضا معینی ، متخصص عفونی این مرکز، به تشریح جزئیات حساسیتهای دارویی و میزان مصرف آنتیبیوتیکها پرداخت.
اساتید دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این نشست حضور یافته و بر ابعاد مختلف کنترل عفونت تاکید نمودند؛
دکتر مهدی ایاز متخصص جراحی عمومی این مرکز و عضو هیئت علمی دانشگاه بر لزوم کنترل ریسک فاکتورها و همچنین تجویز بیرویه آنتیبیوتیک که عامل اصلی شروع مقاومت میکروبی است، تاکید کرده و به لزوم تعویض فیلترهای تصفیه هوای HEPA طبق دستورالعمل مشخص اشاره نمود.
دکتر محمد فرارویی، مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، ضمن تاکید بر رعایت دقیق استانداردها و نکات کلیدی در کنترل عفونت، به موضوع نحوه ی گرفتن نمونه کشتها اشاره کرده و گفت: "نحوه ی گرفتن نمونه کشتها باید طبق اصول علمی باشد و مصوبه ی این کمیته در مورد نحوه ی تهیه آن در اتاق عمل باید به سایر جراح ها ابلاغ شود.وی نظارت و پایش مستمر بر اجرای فرآیندهای کنترل عفونت را مهم دانست و تأکید داشت وضعیت موجود اجرای این فرایند ها و بازنگری دوره ای مدنظر قرار گیرد."
نظام قایدیپور سرپرست مدیریت بیمارستان امیرالمومنین(ع) ضمن ارائه گزارش آماری در زمینه مرگ و میر و اتفاقات غیر معمول مرتبط با عفونت، بر لزوم اصلاح مصرف آنتیبیوتیک جهت پیشگیری از عواقب آن در نسل آینده تاکید کرده و عنوان داشت :"مسئولیت انسانی ایجاب به ارتقاء کیفیتها میکند." وی همچنین به زیاد بودن ریسک فاکتورها در اطراف بیمارستان با توجه به موقعیت مکانی ساختمان بیمارستان اشاره کرده و بر لزوم تعویض فیلتر تصفیه هوای HEPA طبق دستورالعمل تاکید کرد، که با توجه به هزینه زیاد آن، نیاز به نگاه ویژه دانشگاه به این مرکز را مطرح نمود.
دکتر محمد حسینی، ریاست دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، پس از مشاهده کلیپی از روند پانسمان سوختگی و درک عمق سختی کار پرسنل این مرکز، ابراز داشت: "توجه ویژه به کارکنان این مرکز ضروری است و باید برنامه جامع پیشگیرانه کنترل عفونت تدوین گردد." وی همچنین بر لزوم مدیریت راههای کنترل عفونت، رعایت پروتکلهای بهداشتی، مدیریت صحیح پسماندها و توجه ویژه به تهویه اصولی و طبق استاندارد تاکید کرد.
دکتر امیر امامی، میکروبیولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، پیشنهاد تشکیل سه کارگروه تخصصی با عناوین «کنترل عفونت خارج از بیمارستانی و توجه به محوطهسازی و فضای سبز با همکاری شهرداریهای شهر صدرا و شیراز»، «کنترل عفونت بدو ورود بیمار به بیمارستان و لزوم تعویض پانسمان و لباس در ابتدای امر» و «کنترل عفونت داخل بیمارستانی» را مطرح نمود. وی همچنین بر استمرار جلسات عمومی به صورت ماهانه و جلسات تخصصی به صورت هفتگی تاکید کرده و به اهمیت اصلاح منطقه پردیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با همکاری شهرداری اشاره نمود. دکتر امامی همچنین بر مدیریت مصرف آنتیبیوتیک جهت پیشگیری از مقاومت میکروبی تاکید کرد.
دکتر غلامرضا پولادفر، فوق تخصص عفونی،بر لزوم تهیه دستگاه bactec و توجه به منابع عفونی و کنترل آنها تاکید کرده و گفت:"باید بودجهای اختصاصی به این امر صورت گیرد تا بتوان به نحوی اصولی و پایه ای به مقابله با عفونتها پرداخت."
دکتر مهدی کلانی، ایمونولوژیست ، بحث توجه به بهبود زیرساختها را نکتهی اساسی در این حوزه دانستند و بیان داشتند که "نیاز به تامین بودجه اختصاصی به این مرکز با توجه به اهمیت این مرکز در منطقه جنوب کشور وجود دارد."
دکتر فردین قنبری، متخصص جراحی بیمارستان سوختگی، با بیان اینکه "برای سوختگی با توجه به شرایط ویژه بیماران باید یک دلسوزی و توجه ویژه صورت گیرد"، بر لزوم اجرای مصوبات این جلسات علمی و تخصصی تاکید نمود.
خانم دکتر صحرائیان متخصص اطفال بیمارستان سوختگی نیز ضمن اشاره به نیاز مبرم به تهیه دستگاه bactec برای این مرکز درمانی،گفت:"پانسمان بدون درد بر پایه بیهوشی در بخش اطفال از الزامات بهبود کنترل عفونت در فرآیند پانسمان میباشد."
در پایان دکتر قنواتی ضمن ارائه ی اقدامات انجام شده از بدو ورود خود در بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین(ع) از حضور اعضای کمیته در این جلسه تشکر کرد.
این نشست، گامی مهم در راستای ارتقاء سطح علمی و عملی کنترل عفونت در بیمارستان سوانح سوختگی امیرالمومنین (ع) محسوب میشود و بر اهمیت همافزایی بین بخشی و تامین منابع لازم برای دستیابی به استانداردهای مطلوب تاکید دارد.
پایان خبر
نظر دهید