• 1399/09/17
  • - تعداد بازدید: 40
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

بیشتر بدانیم ؛تغذیه برای سلامتی

.

 
 

برای لذت بردن از سبک زندگی سالم، باید بین میزان دریافت غذا و سطح فعالیت روزانه خود تعادل ایجاد کنیم. غذای سالم انتخاب کنیم و بیشتر روزهای هفته، فعالیت های ورزشی داشته باشیم.

تغذیه سالم یکی از مهمترین و شاید اساسی ترین راه دستیابی به سلامت جسم است.گرچه در ارتقاء سلامت روان نیز بی تاثیرنیست. متخصصان تغذیه همواره به افراد توصیه می کنند با انتخاب عادت های غذایی سالم علاوه بر تامین نیاز بدن به انرژی ،خود را از اثرات عوامل بیماری زا حفظ کنند.

نکاتی که به ما کمک می کند تا از سلامت جسم برخوردار باشیم:

·         استفاده از مواد غذایی سالم مانند :

مغزها ، ماهی، انواع توت و انواع میوه‌ و سبزیجات قرمز یا نارنجی رنگ را به بخشی از غذای روزانه خود تبدیل کنید. این غذاها سرشار از مواد مغذی هستند که بدن ما را سالم و جوان نگاه می‌دارند.

سبزیجات سبز پربرگ و رنگی مثل فلفل دلمه‌ای، هویج، بروکلی، گل‌کلم و اسفناج  ،دارای انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و  کلسیم و آنتی‌اکسیدان هستند.

انواع میوه‌های رنگی با توجه به سلیقه و ذائقه‌ی فرد (تنوع در انواع میوه به فصل بستگی دارد). مانند پرتقال، سیب، کیوی، گریپ‌ فوروت، انواع توت‌ها، هندوانه، طالبی و خیلی میوه‌های دیگر هستند که حاوی  انواع ویتامین‌ها، مواد‌ معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها، و فیبر هستند و برای سلامتی فرد مفیدند. اگر خوردن میوه‌ی سرد را دوست ندارید، می‌توانید میوه‌ی روزانه‌ی خود را در ظرفی بیرون یخچال نگهداری کنید.

·         برای داشتن رژیم  غذایی سالم،  بایستی وعده و میان‌ وعده‌های غذایی سالم را انتخاب کنید، ورزش مورد علاقه خود را در برنامه روزانه جای دهید و به فعالیت‌هایی که از آن لذت می‌برید، مشغول شوید.

·         چربی‌های اشباع موجود در وعده‌های غذایی را برای داشتن سطح سالم کلسترول خون، کاهش دهید.

·         منابع غذایی لبنی و گوشتی را به درستی انتخاب کنید.در صورت اضافه وزن وبالا بودن چربی خون، محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی را انتخاب کنید، از گوشت قرمز کمتر استفاده کرده وبیشتر مرغ و ماهی را به صورت کبابی یا کاملا پخته مصرف کنید.از چاشنی و سس‌های خانگی استفاده کنید. برای این‌ کار می‌توانید از ترکیب‌های مختلف استفاده کنید، مثل سرکه‌ی سیب ، روغن زیتون، سیر و فلفل قرمز

·         استفاده از غلات سبوس‌دار مانند برنج قهوه‌ای، جو و بلغور ها نیز کمک زیادی به کاهش وزن بدن می کند.

«محسن امیدی» دکتری تغذیه ،مسئول واحد تغذیه بیمارستان امیرالمومنین (ع)

 

 

  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 33634
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید